Kansen missend Ajax komt goed weg en wint van Fortuna

Ondanks vele gemiste kansen heeft Ajax de volle buit gepakt op bezoek bij Fortuna Sittard. In een enerverende tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong, maar moest het al vroeg na de rust een tegengoal incasseren. Uiteindelijk was het miljoenenaankoop Sebastién Haller die de 1-2 en daarmee de winnende treffer maakte.

Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door het open spel. Beide ploegen zochten vrijwel continu de aanval en dat resulteerde in veel kansen voor beide partijen. Schoot Fortuna Sittard een keer in de handen van André Onana, dan was de bal amper een minuut later alweer vlak voor het andere doel. In de twintigste minuut viel dan ook de openingstreffer. Fortuna Sittard-aanvaller Sebastian Polter verlengde een corner van Ajax per ongeluk met de eigen arm. Keeper Yannick van Osch was kansloos.