Matig Ajax wint Klassieker met minimaal verschil

Ajax heeft zondag nipt weten te winnen van Feyenoord. Na een overtuigend en dominant begin kwam het op 1-0, maar in het vervolg vergat het te voetballer in de Klassieker. Ryan Gravenberch was goed voor de enige treffer van de wedstrijd, terwijl hij na rust in de kleedkamer achterbleef wegens een blessure.

De start van de Klassieker was allesbehalve veelbelovend. Het begon vlak en beide ploegen slaagden er niet in om gevaarlijk te worden. De eerste kans was er na een minuut of zeven voetballen voor Sébastien Haller. De spits kon koppen na een hoge voorzet van Noussair Mazraoui, maar hij kopte via een tegenstander over het doel. Tien minuten daarna werd Nicolás Tagliafico gevonden bij een corner. Hij kon vrijstaand richting het doel koppen, maar mikte ondanks de vrijheid toch over het doel van Feyenoord.