Wat Højbjerg kan toevoegen aan dit Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder naar verluidt uitgekomen bij Pierre-Emile Højbjerg. Højbjerg, speler van Southampton, heeft nog maar een eenjarig contract en weigert deze verbintenis te verlengen. Een vertrek is daarom aanstaande en Ajax lijkt een realistische bestemming voor de Deens international. Maar wie is de 24-jarige Højbjerg eigenlijk? En wat kan hij toevoegen aan de huidige Ajax-selectie?

Jeugdtransfers

Højbjerg is opgegroeid in Denemarken, waar hij op twaalfjarige leeftijd in de jeugdopleiding van FC Kopenhagen belandt. Na twee seizoenen verkast hij echter al naar Brøndby IF, eveneens een club in Denemarken. Bij Brøndby IF speelt Højbjerg uiteindelijk in het hoogste jeugdelftal, maar debuteren in de hoofdmacht van de Deense club doet de middenvelder nooit. Vlak voor zijn achttiende verjaardag maakt Højbjerg de overstap naar Bayern München, waarvoor hij in 2012 zijn debuut in het tweede elftal maakt. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/132693/wat-hjbjerg-kan-toevoegen-aan-dit-ajax