Ajax speelt met vuur maar wint van PEC Zwolle (incl. foto’s)

Wat in eerste instantie een simpele overwinning leek te worden werd uiteindelijk een pijnlijke bevalling. Binnen twintig minuten leek de wedstrijd al gespeeld en stond Ajax al met 3-0 voor. Ajax liep twee blessuregevallen op en daarop kantelde de wedstrijd waardoor PEC kansen rook én benutte. Dit kostte Ajax twee tegendoelpunten.

Balverlies van Álvarez leidde nog voor rust tot een onverwachte treffer van de thuisploeg. Gustavo Hamer profiteerde optimaal van het slippertje van Álvarez, die ook na rust een hoofdrol speelde bij de 2-3 van PEC Zwolle. Toen stond de middenvelder namelijk niet in het veld omdat hij behandeld werd aan een wond aan zijn lip. In de desorganisatie bij Ajax maakte Saymak koppend de aansluitingstreffer. In deze fase van de wedstrijd speelde Ajax chaotisch. Álvarez keerde niet meer terug in de ploeg en ook Donny van de Beek moest zich kort daarna laten vervangen. Hij kampte met een dijbeenblessure. Het is zo kort voor de Champions Leaguewedstrijd met Chelsea, aanstaande dinsdag in Londen, niet echt hoopgevend.