Slordig Ajax verliest onnodig van Chelsea

Ajax heeft woensdagavond de eerste nederlaag in de Champions League geleden. In de eigen ArenA was Chelsea met 0-1 te sterk na een late treffer van de Belg Michy Batshuayi.

De derde groepswedstrijd in groep H begon gelijk fel. Ajax kwam er na twee minuten snel uit via Promes, die van de Beek vond op het randje van de zestien. De middenvelder schoot op de hand van Alonso, maar in plaats van een penalty werd er onterecht afgefloten voor buitenspel.

Kansen waren echter spaars in de eerste vijfenveertig minuten. Veltman probeerde het eens van afstand en ook Mount en Hudson-Odoi probeerden het allebei een keertje, maar echt gevaarlijk warden de ploegen niet.

Uit het niets leek Ajax toen toch op voorsprong te komen. Na een van richting veranderd schot van Ziyech viel de bal plots voor de voeten van Promes die de bal gemakkelijk binnen kon glijden. In de herhaling leek Promes goed te staan, maar na een check van de VAR werd de goal toch afgekeurd,