Ajax met moeite langs stug RKC: 1-2

Ajax heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 1-2 gewonnen maar de mannen van Erik ten Hag hadden het vrij moeilijk in Waalwijk. Na de openingsgoal van Tadic vlak na rust kwam RKC op gelijke hoogte maar een pegel van Promes zorgde voor de uiteindelijke 1-2 overwinning.

RKC, met slechts een punt uit negen duels, begon voortvarend aan de wedstrijd en liet gelijk merken dat het er een mooie avond van wilde maken. De ploeg van Fred Grim koos constant voor de voetballende oplossing en daar had Ajax het vrij lastig mee. Al in de beginfase mocht Ajax van geluk spreken dat Clint Leemans de score niet opende met een fantastische vrije trap. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal terug het veld in en de waarschuwing was uitgedeeld. Vlak voor rust had Ziyech de kans om Ajax op voorsprong te zetten maar uiteindelijk ging hij voor eigen resultaat terwijl Huntelaar de bal voor het intikken had. Het was wellicht wel tekenend voor Ajax dat slordig speelde en geen oog had voor elkaar.