Tam Nederland wint in De Kuip in extremis

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nederland heeft donderdagavond met 3-1 gewonnen van Noord-Ierland. Oranje kwam laat op achterstand, maar boog de stand in de slotfase alsnog om. Door goals van Memphis Depay (twee keer) en Luuk de Jong werden de belangrijke drie punten in het duel om EK-kwalificatie gepakt.

Namens Ajax begon alleen Daley Blind in de basis. Donny van de Beek, Quincy Promes en Joël Veltman begonnen op de bank. Zonder het drietal van de Amsterdammers kwam Nederland in de eerste helft nauwelijks voor de goal van de bezoekers. Oranje had het meeste balbezit, maar wist maar weinig te creëren.

Slechts twee kansjes vielen te noteren. Beide keren waren Georginio Wijnaldum en Blind erbij betrokken. Eerst was het een schot van Wijnaldum dat werd geblokt, waarna Blind in de rebound over mikte. Vlak voor rust bediende de linksback van dienst de middenvelder van Liverpool vervolgens. Wijnaldum zag zijn kopbal echter gestopt worden door de doelman van Noord-Ierland. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/126210/tam-nederland-wint-in-de-kuip-in-extremis