Genadeloos Ajax rekent af met slordig Valencia

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een uiterst effectief Ajax heeft woensdagavond in Estadio Mestalla een 0-3 zege weten te boeken op Valencia CF. Namens de Amsterdammers vonden Hakim Ziyech, Quincy Promes en Donny van de Beek het net.

Het strijdplan van Valencia was na het eerste fluitsignaal gelijk duidelijk: afwachten, om vervolgens keihard toe te slaan in de counter. Nadat het er direct een aantal keer zeer dreigend uit was gekomen, was het Ziyech die met een formidabel schot Jasper Cillessen verschalkte. De Spanjaarden twijfelden geen moment en besloten om het tempo vervolgens behoorlijk op te schroeven gedurende de eerste helft.

En met succes, want in een erg open duel kwam Valencia er voortdurend erg gevaarlijk uit. Iets wat na een klein halfuur bijna fataal werd, omdat Edson Álvarez veel te laat zijn tackle inzette en daarbij het been van Gonçalo Guedes meenam. Uit de penalty die volgde, schoot Daniel Parejo de bal huizenhoog over het doel van André Onana.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/126006/genadeloos-ajax-rekent-af-met-slordig-valencia