[Update] Van der Sar baalt van uitkomst

Bron: www.ajaxshowtime.com

Er komt voorlopig geen ander competitieformat in de Eredivisie. Dat is de conclusie die voortkomt uit de veranderagenda van de Eredivisie donderdagmiddag. Er was geen meerderheid voor een verkleining naar zestien clubs. Een verbod op kunstgras, waar van tevoren veel over gesproken werd, komt er (voorlopig) niet, zo schrijft De Telegraaf.

Wel worden clubs met kunstgras aangemoedigd om over te stappen op natuurgras. Dat gebeurt door middel van een bijdrage van 350.000 euro per seizoen per club. De Telegraaf noemt nog meer hoofdpunten die uit de vergadering naar voren kwamen. Zo wil men dat Europees spelende clubs een ronde later instromen in de KNVB Beker, dat vijf procent van het bij FOX Sports afkomstige geld evenredig wordt verdeeld en dat vijf procent van de UEFA-gelden in één pot gaat wat uiteindelijk verdeeld wordt onder de 'grasclubs'. Bij overwintering wordt dit percentage teruggeschroefd naar 3,75 procent.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/117071/update-van-der-sar-baalt-van-uitkomst