Ajax dankt Tagliafico en start CL uitstekend

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is woensdagavond uitstekend begonnen aan de groepsfase in de Champions League. Nicolás Tagliafico was de grote man met twee doelpunten en leed Ajax na een uitstekende tweede helft naar een dikverdiende overwinning op AEK Athene: 3-0. 

De Amsterdamse club trapte in het Ajax-stadion af zonder Matthijs de Ligt. De Ajax-aanvoerder was afgehaakt met een knieblessure en de verdediger werd in het eerste bedrijf in sommige situaties gemist. Ajax oogde zo nu en dan verre van stabiel in de omschakeling van aanvallen naar verdedigen en AEK werd mondjesmaat gevaarlijk uit een tegenaanval, mede doordat het veel tweede ballen won.

De Amsterdammers speelden mak, bij vlagen slordig en waren nauwelijks echt gevaarlijk in de eerste helft. Voor het eerst sinds de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in 2014 wist Ajax geen schot van binnen de zestienmeter te lossen. Hoe anders was dit na de thee.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/115516/ajax-dankt-tagliafico-en-start-cl-uitstekend