Ajax Jeugd: O11 en O14 al vroeg uitgeschakeld

Ajax O11 en Ajax O14 waren dit weekend actief op een internationaal toernooi. O11 reisde af naar Venetië waar het ging strijden om de Venice Champions U11 Trophy. Ajax O14 streed in Zuid-Frankrijk om de Human Elite Cup U14.

Ajax O11 kende een wisselende poulefase, waardoor het als tweede eindigde achter Atlético Madrid. O11 won de eerste wedstrijd met 3-0 van het Russische Krasnodar, maar verloor de tweede wedstrijd tegen Atlético met 3-2. In de laatste minuut scoorde de Spaanse tegenstander de winnende treffer. Op vrijdag werd de laatste groepswedstrijd afgewerkt tegen Manchester United. Ajax speelde de Engelsen compleet van de mat: 10-0. Don O’Niel scoorde een hattrick, Don-Angelo Konadu en Timothy Strok scoorden twee keer.

In de knock-outfase werd er verloren van River Plate (Kwartfinale). In strijd om plek 5 t/m 8 werd er verloren van AS Roma. En dus moest O11 het zondag in een wedstrijd om de 7e/8e plaats opnemen tegen Chelsea. Ajax kwam vlak na rust op een 2-0 voorsprong toen de wedstrijd door een storm moest worden gestaakt. Ajax eindigde als 7e.

Venice Champions Trophy – Ajax O12 (uitslagen)