AjaxO19 kampioen na winst in mini-Klassieker

Aanvoerder Dani de Wit verzorgde de openingstreffer. © Pro Shots

Ajax onder 19 is zaterdagmiddag op eigen veld kampioen geworden na een 3-1 overwinning op de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Alle Amsterdamse doelpunten vielen voor rust, na rust werd de Rotterdamse eretreffer gescoord.

Zonder Kaj Sierhuis en Anderson Lopez bij de selectie begon het team van Aron Winter aan de mini-Klassieker in de wetenschap dat een punt voldoende was voor het binnenhalen van de titel. Vanaf het begin was echter duidelijk dat Ajax niet speelde voor een gelijkspel, maar voor de volle winst.

Met Justin Kluivert op de tribune voor de nodige support kwam Ajax al binnen twintig minuten op voorsprong. Aanvoerder Dani de Wit kopte zuiver raak uit een hoekschop: 1-0.

Gelegenheidsspits Zian Flemming verdubbelde de voorsprong door na 32 minuten een afgemeten voorzet van Ché Nunnely binnen te koppen. Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. In minuut 33 was het de aangever bij de tweede goal, Ché Nunnely, die een niet te missen kans verzilverde. Dit was overigens het 100e doelpunt van AjaxO19 dit seizoen.