Jong Ajax boekt ruime zege op kampioen VVV-Venlo

Jong Ajax heeft vrijdagavond een ruime zege geboekt op VVV-Venlo. In Limburg werd het 4-1 voor het team van Marcel Keizer.

De Amsterdammers traden aan met een sterk elftal. Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Frenkie de Jong, David Neres, Jairo Riedewald, Kenny Tete en Mateo Cassierra startten in de basis. Met die sterke basisopstelling begon Jong Ajax uitstekend aan de wedstrijd. Mateo Cassierra kopte na tien minuten spelen Ajax op voorsprong uit een hoekschop van Abdelhak Nouri. Niet veel later kopte Kenny Tete een vrije trap van Nouri tegen de touwen. Een minuut later speelde diezelfde Nouri met een schitterende actie David Neres vrij, die gemakkelijk kon afronden.

Na nog geen vijf minuten in de tweede helft kreeg Deyovaisio Zeefuik zijn tweede gele kaart en VVV een strafschop. Leemans benutte het buitenkansje en bracht daarmee enigszins de spanning terug in de wedstrijd. Tien minuten later kreeg Post (VVV) direct rood na een hele harde tackle op de net ingevallen Leon Bergsma. In de 65e minuut gooide Vaclav Cerny de wedstrijd in het slot. Nouri, De Jong en Cassierra kregen nog mogelijkheden op een vijfde Amsterdamse treffer.