Hemeltergend Ajax morst punten in Kralingen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een uiterst slecht Ajax heeft kostbare punten verspeeld bij Excelsior. Men haalde niet het niveau als tegen Kopenhagen en dus werd het een lastige middag: 1-1. 

De Amsterdammers begonnen zwak aan het duel met Excelsior. Op een slecht kunstgrasveld van de Kralingers, in een tevens andere entourage dan afgelopen donderdag, speelde Ajax in de beginfase niet veel klaar. Met Sinkgraven terug in de basiself, Tete op rechtsback en Kluivert als rechtsbuiten, kwam Ajax nauwelijks tot gevaar. Een vrije trap van Ziyech werd half gekeerd door Hahn, maar dat was het. 

Even later maakte De Ligt zijn uitverkiezing voor Oranje waar door met een geweldige tackle Van Duinen van het scoren af te houden. Was het niet dat De Ligt daarna erg in de fout ging. De zeventienjarige verdediger leverde zomaar de bal in na een gewonnen defensieve actie, Sanchez zat ook niet op te letten, waarna Van Duinen via het been van Tete binnen kon werken: 1-0. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/103255/hemeltergend-ajax-morst-punten-in-kralingen