Roy: “Kunt nooit met én Klaassen én Ziyech spelen”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Drie dagen geleden al een interview met Bryan Roy en vandaag nog eentje. Had de 47-jarige ex-Ajacied het toen nog over het verleden (De Cruijff-Revolutie), nu gaat de vroegere linksbuiten in op het heden; het elftal van Ajax.

“Ajax wordt kampioen, mits op het middenveld Frenkie de Jong, Donny van de Beek of Abdelhak Nouri erbij komt”, zegt de UEFA Cup-winnaar van 1992 tegen NUsport. “Dat betekent dat je speelt met Davy Klaassen of Ziyech. Je kunt nooit van je leven bij Ajax met én Klaassen én Ziyech spelen. Dat is onmogelijk, dan kill je je drie aanvallers. De basisregel van de middenvelders is om de bal van de verdedigers naar de aanvallers te verplaatsen. Dan worden Dolberg, Younes en Kluivert ook veel gevaarlijker”, aldus Roy, die nog wel kansen ziet voor Ajax in de kampioensrace. “Feyenoord gaat het absoluut laten liggen op nervositeit. Hoe dichter je bij het einde komt, des te meer ze zullen bibberen in de beentjes”, zo hoopt Roy.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/03/11/roy-kunt-nooit-met-en-klaassen-en-ziyech-spelen/