B-team Ajax verliest eerste oefenwedstrijd

Ajax heeft het eerste duel van 2017 afgesloten met een 1-3 verlies. De oefenwedstrijd tegen Excelsior werd gespeeld in Albufeira, Portugal. Hasselbaink scoorde al vroeg in de wedstrijd de eerste treffer voor Excelsior. Ajax kwam na de rust terug via Dijks, maar twee treffers van Excelsior bezorgde Ajax toch een nederlaag. Peter Bosz had voor de eerste wedstrijd van de dag besloten om een B-elftal op te stellen met onder andere Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Pelle Clement en Justin Kluivert. Ajax speelt later op de dag nog tegen RB Leipzig.

Ajax begon de wedstrijd met veel balbezit, maar keek na elf minuten al tegen een achterstand aan. De eerste kans van Excelsior was meteen raak. Een voorzet van rechts belandde op het hoofd van Hasselbaink die vrij kon inkoppen. Het doelpunt zorgde voor weinig verandering in het spelbeeld; Ajax was de ploeg met het meeste balbezit. De eerste kansen voor Ajax kwamen van Dijks en Cassierra. Vooral de poging van Cassierra is het noteren waard. De Colombiaan kwam 1-op-1 tegenover keeper Hahn, maar hij mistte precisie en schoot net naast. Dat was dan ook de beste kans voor Ajax in de eerste helft.