Of Dolberg al een beetje naam maakt? Jazeker!

Bron: www.ajaxlife.nl

IJskonijn Dolberg staat op meer lijstjes dan hij wellicht denkt. © De Brouwer

“Ik weet niet of ze me in Europa al een beetje kennen,” aldus Kasper Dolberg. Hij sprak die woorden direct na Ajax - Celta de Vigo. Hij speelde die wedstrijd een hoofdrol. Er lijkt sprake van valse bescheidenheid, aangezien Dolbergs naam in alle notitieblokken staat.

Het is de bedoeling dat de negentienjarige Dolberg deze week zijn debuut maakt bij de nationale ploeg van Denemarken. Als hij straks zijn eerste cap binnen heeft, duurde het krap drie maanden voordat hij van Ajacied uitgroeide tot international.

Het is dus geen wonder dat zo’n beetje alle Deense sportkaternen groots uitpakken met Dolberg. “Fonkelende parel,” wordt hij genoemd, voorzien van een prijskaartje. “Dollarberg,” lezen we op de cover van BT Sporten.

Het fijne is dat Dolberg bij Ajax vastligt tot de zomer van 2021 en het prijskaartje 85 miljoen Deense kroon – met krap 12 miljoen euro best aan de zuinige kant – bedraagt, waardoor een transfer nog ver weg lijkt. Bovendien komt is hij een verstandige jongen. Ajax wil een hoger bedrag, Dolberg wil zichzelf eerst klaarstomen voor de top.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20760