Traoré na bijzonder duel zeker van deelname Afrika Cup

Ajax kan na de winterstop even niet beschikken over Traoré. © Pro Shots

Vraag niet hoe, maar het is Bertrand Traoré gelukt om zich met Burkina Faso te plaatsen voor de Afrika Cup. Of vraag ook eigenlijk maar wel hoe, dan kunnen we tenminste vertellen hoe het zit. Het beslissende doelpunt, de 2-1, viel in de negende minuut van de blessuretijd.

Burkina Faso ging aan de leiding van kwalificatiegroep D en had aan een overwinning op Botswana genoeg voor een plek op het eindtoernooi. Die overwinning leek al binnen twintig minuten gestalte te krijgen, dankzij een treffer van Prejuce Nakoulma.

Botswana kreeg na een uur spelen ook nog eens rood, maar kwam in de slotfase toch op gelijke hoogte. Zelfs Livescore.com weet niet wie het doelpunt maakte, dat zegt ook wel weer iets. Er vielen daarna nog twee rode kaarten, verdeeld over beide teams.