Jong Ajax ruim voorbij FC Den Bosch

Jong Ajax heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt. Het bleef lang gelijk, maar aan het einde van de wedstrijd stoomden de talenten FC Den Bosch voorbij: 5-2.

De equipe van Marcel Keizer kwam op De Toekomst vroeg op achterstand na een corner, maar Vaclav Cerny maakte na negen minuten gelijk. Het bleek het startschot voor een ruime zege, die pas laat in de tweede helft tot stand kwam.

Abdelhak Nouri had na dik twintig minuten Jong Ajax via een strafschop op voorsprong geschoten, maar Regales bracht Den Bosch in de tweede helft langszij. Het was aan Cerny te danken dat de Ajacieden met de overwinning ervandoor gingen. Een snelle vrije trap van Carel Eiting kwam terecht bij de vleugelspits, die goed afrondde.

Evenlater was het 4-2 door een eigen goal. Pelle Clement werkte hard na een steekpass van Nouri, waardoor uiteindelijk een speler van de uitploeg de bal in eigen doel werkte. Het slotakkoord was tot slot weer voor Cerny. De Tsjech noteerde een hattrick, waardoor Jong Ajax na drie speelronden tweede staat achter VVV Venlo.