Olympique Marseille – Ajax gelijkspel

De tweede oefenwedstrijd, na Beziers – Ajax ‘2’ (0-2), in Frankrijk is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Ajax speelde een behoorlijke eerste helft met veel druk op Marseille en creëerde zeker drie grote uitgespeelde kansen.

De 0-1 werd gemaakt door Mateo Cassierra, die na zeven minuten goed binnen tikte na aangeven van El Ghazi. Diezelfde El Ghazi miste nog twee zeer grote kansen.

In de tweede helft kreeg Ajax een heel nieuw elftal van Marseille tegenover zich en was het spel niet meer zo fris als in de eerste helft. In drie minuten tijd verspeelden de Amsterdammers de 0-1 voorsprong. Eerst was daar de onterechte penalty en de 2-1 was het gevolg van weer zwak verdedigen van Viergever die maar achteruit bleef lopen. Ajax kreeg via Dolberg toch waar het recht op had. De Deense spits tikte binnen nadat Cassierra op de lat kopte.

Scoreverloop:0-1 Cassierra (7′)1-1 Sarr (60′, penalty)2-1 Alessandrini (63′)2-2 Dolberg (86′)