“Voelt als laatste kans om te slagen bij Ajax”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Richairo Zivkovic bij Ajax tekende. Een gelukkig huwelijk is het voorlopig nog niet. In Voetbal International vertelt hij over de afgelopen twee jaar.

Dat zijn eerste jaar bij Ajax werd gezien als een gewenningsjaar, werd hem meteen bij zijn komst duidelijk gemaakt: “Als ik uiteindelijk op vijftien duels zou uitkomen, wat er ook gebeurde, had ik het goed gedaan”, kreeg hij destijds van Frank de Boer te horen. Milik en Sigthórsson kregen de voorkeur en Zivkovic moest zich laten zien bij Jong Ajax: “Dat vrat gigantisch aan me. Het seizoen ervoor scoorde ik in de Eredivisie, nu moest ik het maar laten zien bij de beloften in de Jupiler League.”

De jonge spits had dan ook graag meer begeleiding gehad: “Voor een jongen van zeventien, die net bij een nieuwe club komt, is de begeleiding zo belangrijk. Dat iemand zich na een tegenslag over je ontfermt, met je praat en je een plan voorspiegelt. Dat miste ik bij Ajax. Ik voelde dat mijn plezier veel minder was dan een jaar eerder bij FC Groningen en dat knaagde aan me.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/zivkovic-voelt-als-laattse-kans-slagen/