Jong Ajax sluit seizoen af met thuiszege op FC Den Bosch

De Amsterdamse talenten eindigen op de negende plek in de Jupiler League. © Pro Shots

Jong Ajax heeft vrijdagavond de afzwaaiende trainers Andries Ulderink en Jaap Stam een passend afscheidcadeau kunnen geven. De Amsterdamse talenten wonnen op De Toekomst met 3-1 van FC Den Bosch. Richairo Zivkovic, Sam Hendriks en Donny van de Beek maakten de doelpunten.

De overwinning was echter niet zo vanzelfsprekend als doet vermoeden. Met name in de eerste helft had FC Den Bosch het betere van het spel en het doelpunt van Zivkovic na ruim twintig minuten spelen was tegen de verhouding in. De aanvaller werd in de omschakeling weggestuurd en schoof de bal koelbloedig langs de doelman.

Nadat Leeroy Owusu een enorme kans op de 2-0 om zeep had geholpen was het de beurt aan FC Den Bosch. Jort van der Sande – die al een aantal keer dichtbij een doelpunt was – omspeelde Andre Onana en schoot de bal uiteindelijk via via het doel in.