Jong Ajax geeft voorsprong weg en verliest van Jong PSV

Hopelijk is deze nederlaag geen voorbode voor zondag. © Pro Shots

Voordat de grote mannen van beide clubs zondag tegenover elkaar staan was Jong Ajax tegen Jong PSV vrijdagavond op De Toekomst alvast een voorproefje. Maar hopelijk geen voorbode. Jong Ajax gaf in tien minuten de voorsprong weg en verloor met 2-1 van de Eindhovenaren.

Net als twee speelrondes geleden tegen VVV-Venlo zorgde een strafschop voor de ommekeer in de wedstrijd. Opnieuw was Damian van Bruggen de boosdoener. Jong Ajax kreeg zo voor de derde keer in vier wedstrijden een strafschop tegen.

De uitstekend spelende André Onana redde de penalty in eerste instantie knap, maar kon niet voorkomen de rebound van Jordy de Wijs er wel in ging. Zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam PSV zo weer langzij.

Frenkie de Jong had vlak na rust namelijk voor het openingsdoelpunt gezorgd. ‘Appie’ Nouri vond met een mooie steekpass – waarbij het slimme overstapje van  Richairo Zivkovic ook niet onvermeld mag worden gebleven – Frenkie de Jong. De middenvelder schoot de bal op zijn beurt knap langs de keeper.