Jong Ajax gaat met 2-1 onderuit in Almere

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-1 verloren van Almere City. In Almere scoorde Richairo Zivkovic de enige Amsterdamse treffer.

Ajax verscheen vrijdag met een flink gewijzigd elftal aan de aftrap. Ten opzichte van afgelopen maandag, toen er met 4-1 werd gewonnen van FC Dordrecht, stonden alleen Damian van Bruggen, Damon Mirani, Django Warmerdam, Richairo Zivkovic en Frenkie de Jong in de basis. Doordat Mike van der Hoorn vrijdag vroegtijdig de training verliet, werd Van Bruggen al in de rust gewisseld. Bij afwezigheid van Van der Hoorn is de kans groot dat Van Bruggen in de wedstrijdselectie wordt opgenomen.

Jong Ajax begon vrij aardig aan de wedstrijd, hoewel het geen grote kansen creëerde. Almere City daarentegen ook niet. In de 29e minuut kreeg de thuisclub een strafschop. Hendriks haalde zijn tegenstander net buiten het strafschopgebied neer, maar toch legde de scheidsrechter de bal op de stip. Ex-Ajacied Ricardo Kip faalde niet oog in oog met Onana. Vlak voor rust verdubbelde Van Amersfoort de score.