Ajax A1 stoot door in Youth League

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax A1 heeft woensdag goede zaken gedaan in de achtste finale van de Youth League. In Frankrijk werd Olympique Lyon verslagen met 0-3. De doelpunten kwamen van Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Leon Bergsma. In de kwartfinale wacht een reis naar Londen: Chelsea zal Ajax 8 of 9 maart in de Engelse hoofdstad ontvangen.

Het duel begon erg moeizaam voor de ploeg van trainer Frank Peereboom. Lyon was erg dreigend en liet met gevaarlijke aanvallen zien de touwtjes in handen te hebben. Carel Eiting wist hoogstpersoonlijk een Franse treffer te voorkomen; de controleur haalde een bal van de lijn na een hoekschop. Het was dan ook iet wat onverdiend toen Van de Beek de 0-1 op het scorebord zette.

De middenvelder omspeelde doelman Stanislas Lebongo en rondde keurig af vanuit een lastige hoek. Niet veel later verdubbelde Nouri de score met een fraaie treffer. Vaclav Cerny gaf een prachtige pass op Van de Beek, die op zijn beurt Nouri op randje zestien in stelling bracht om te scoren en dit lukte dan ook.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/94531/ajax-a1-stoot-door-in-youth-league