Jong Ajax niet langs Go Ahead Eagles in ArenA

Jong Ajax is maandagavond in de Amsterdam ArenA niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Het Amsterdamse beloftenelftal, dat met Daley Sinkgraven en Donny van de Beek twee spelers uit de A-selectie had opgesteld, kwam twee keer terug van een achterstand.

In de eerste helft was Jong Ajax de betere partij en wist het enkele kansjes te creëren. Na zo'n tien minuten kwam Robert Muric van rechts naar binnen om vervolgens met links op de paal te schieten. Daarna gingen afstandsschoten van Dankerlui en Muric of over of naast.

De grootste kans was vervolgens voor Go Ahead Eagles na ruim een halfuur spelen. Een voorzet vanaf rechts kon door Jerry van Ewijk vrij ingekopt worden, maar de aanvaller kopte recht in de handen van Jong-Ajax keeper André Onana. Vlak voor rust kwamen de Deventenaren alsnog op voorsprong. Een corner werd in eerste instantie weggewerkt, waarna Van Ewijk de bal opnieuw de zestien inwerkte en Xandro Schenk vervolgens kon binnen tikken.