Ajax opent serie oefenpotjes met een gelijkspel

Ook Van de Beek mag minuten maken van de staf.© Pro Shots

De Ajacieden zijn de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een gelijkspel. Ajax kwam in Kematen een remise overeen met Dinamo Moskou. Ajax kwam twee maal op voorsprong, Dinamo twee keer op gelijke hoogte. Dus werd het 2-2.

Het is maar goed dat de selectieleden slechts een helftje in actie hoefden te komen, want er was sprake van tropische omstandigheden. Ook de Oostenrijkse bergdorpjes zijn in de ban van de hitte, met temperaturen van rond de 32 graden. Het was dan ook geen wonder dat zowel de eerste als tweede helft werd onderbroken door een waterpauze.

Het eerste Ajaxdoelpunt van het nieuwe seizoen kwam op naam van Maksim Kuzmin, die de bal in zijn eigen doel schoot. Een indraaiende corner van Lasse Schöne maakte nogal indruk op de Rus. Diezelfde Kuzmin vertolkte een rol bij de gelijkmaker. Dinamo speelde de verdediging van Ajax uit elkaar, al was er een van richting veranderd schot van Anton Sosnin voor nodig om de 1-1 te laten aantekenen.