Sigthórsson speelt liever niet tegen Dnipro

Bron: www.ajaxupdate.nl

Kolbeinn Sigthórsson is klaar voor het Europa League-duel tussen Ajax en Dnipro Dnipropetrovsk. De spits van de Amsterdammers stond enige tijd buitenspel door een blessure, maar zit in de selectie voor het duel met Dnipro. Toch hoopt hij niet te hoeven spelen.

“Natuurlijk zou ik speelminuten willen krijgen, maar het is beter dat ik niet als pinchhitter inval. Als ik op de bank moet blijven zitten, betekent dat waarschijnlijk dat Ajax 2-0 of 3-0 voor staat. Wanneer ik er als breekijzer in moet, is de stand vast niet zo gunstig. Dus doe dat eerste scenario op de bank maar”, aldus Sigthórsson tegenover De Telegraaf.

De IJslandse spits geeft te kennen dat het lastig voor hem was om voor de zoveelste keer na een zware blessure terug te knokken. “Daardoor heb ik geleerd om geduldig te zijn. Dat heeft me geholpen”, aldus Sigthórsson, die met Jong Ajax al ruim een uur speelde tegen Fortuna Sittard (3-0, zonder goal van de IJslander). “Het voelde heerlijk om weer op het veld te staan en het ging goed. Het belangrijkste was minuten en meters maken en die heb ik nu in mijn benen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2015/03/sigthorsson-speelt-liever-niet-tegen-dnipro/