Ajax heeft weer moeite met Excelsior, maar wint wel

El Ghazi maakte Ajax' enige treffer. Het leverde drie punten op.© Pro Shots

Het ging moeizaam, maar Ajax heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Anwar El Ghazi maakt in de slotfase de enige treffer van de middag: 1-0.

Ajax gaf weinig weg, had verreweg het meeste balbezit, maar wist daarmee lange tijd te weinig te doen. In de eerste helft waren een verkeerd geplaatst schot van Schöne, twee afstandsschoten van Ricardo van Rhijn en een hard schot voorlangs van Ricardo Kishna de enige wapenfeiten. Excelsior stelde daar helemaal niets tegenover.

De tweede helft begon ook rommelig aan Amsterdamse kant. Na vijftig minuten kwam de ploeg zelfs goed weg. Een schot van Bovenberg ging via Cillessen op de lat. Klaassen kon wegwerken voordat de bal alsnog over de doellijn stuiterde.

In de 59ste minuut had Viergever Ajax op voorsprong moeten schieten. De verdediger kreeg de bal voor zijn voeten na een voorzet van Kishna. Hij schoot alleen recht op keeper Damen af.