Weergaloze trap Van Rhijn redt Ajax

De wedstrijd begon gelijk enerverend. Zo schoot Jordy Clasie binnen de minuut al op de lat en scoorde Van Rhijn op weergaloze wijze een vrije trap: 0-1. Het spel van Ajax was echt slecht en Feyenoord raakte nog twee keer de lat via Ruben Schaken en Sven van Beek, dat alles in de eerste tien minuten.

De storm ging liggen en Ajax kreeg enkele mogelijkheden via Anwar El Ghazi en Kolbeinn Sighthórsson. Vlak voor rust moest Kazim-Richards de gelijkmaker scoren, maar de spits van Feyenoord schoot oog in oog met Jasper Cillessen naast.

Na de rust schoot Sightórsson tegen Kenneth Vermeer aan (die weer niet won in de Kuip) en bleef Ajax armoedig voetballen: veel balverlies, erg slordig in de passing en weinig dreiging naar voren.

Feyenoord wisselde Therence Kongolo voor Mittchel te Vrede en ging daarmee vol voor de gelijkmaker. De Amsterdammers moesten terug en bleven met kunst en vliegwerk overeind: zo miste Te Vrede een open kans (geblokt door Van Rhijn) en keerde Cillessen een kopbal van Elvis Manu op schitterende wijze.