De Boer tevreden over Bojan

Bron: www.ajaxupdate.nl

Bojan Krkic speelde zondag een van zijn betere wedstrijden in het shirt van Ajax. De aanvaller kreeg in de topper tegen FC Twente de voorkeur boven Kolbeinn Sigthórsson en had met een ‘voorassist’ en een doelpunt een groot aandeel in de 3-0 overwinning op de Tukkers. Frank de Boer was na afloop zeer te spreken over de prestatie van de huurling van Barcelona.

De Boer wist dat Rasmus Bengtsson en Andreas Bjelland minder wendbaar zijn dan Bojan en besloot daarom om de Spanjaard een basisplek te geven. “En ik denk dat ik mijn gelijk heb gehaald daarin. Je zag dat hij vaak aanspeelbaar was en het verschil kon maken”, zei De Boer tegen Ajax Life. Of Bojan woensdag weer mag starten, tegen RKC Waalwijk, weet de coach nog niet.

De Boer heeft nog niet besloten wat hij in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen gaat doen als het gaat om de spitspositie. “Dat hangt er van af. Ik weet dat Kolbeinn steeds sterker wordt, dat zie je gewoon. Hij straalt vertrouwen uit. Hij is klaar om wekelijks te spelen. Datzelfde geldt ook voor Bojan, die dat ook heel graag wil. Ik ga gewoon kijken naar de tegenstanders.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/03/de-boer-tevreden-over-bojan/