De Boer wil Zivkovic: 'Hij zou een goede zijn voor Ajax'

Bron: www.vi.nl

Frank de Boer zou de komst van Richairo Zivkovic naar Ajax toejuichen. Volgens de trainer van de Amsterdammers kan de jonge spits van FC Groningen bij Ajax de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten. Beide clubs zijn al een tijdje in onderhandeling over de deal.

'Zivkovic is een hele talentvolle jongen. Hij heeft op zijn zestiende zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Groningen en is nu pas zeventien. Hij zou een goede speler zijn voor Ajax', aldus De Boer, die op dit moment met Kolbeinn Sigthórsson slechts één pure spits in zijn selectie heeft. De IJslander heeft sinds zijn komst van AZ in 2011 nooit echt weten te overtuigen. Na bijna drie seizoenen in Amsterdamse dienst staat zijn doelpuntenteller in de Eredivisie pas op 23.

De belangstelling van Ajax voor Zivkovic is al langer geen geheim en wat De Boer betreft komt het tot een transfer. 'Hij heeft alle kwaliteiten om een goede spits te worden en is bovendien al gewend aan Eredivisie-voetbal. Bij ons kan hij meer stappen maken, bijvoorbeeld met behulp van Dennis Bergkamp.'

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/de-boer-wil-zivkovic-hij-zou-een-goede-zijn-voor-ajax.htm