Ajax kansloos tegen Salzburg

Ajax leed in Amsterdam al een pijnlijke nederlaag tegen Red Bull Salzburg (0-3) en ook in Oostenrijk gaf de opponent de Amsterdammers geen kans. Deze keer sloeg Red Bull na de rust toe en gaf Ajax de defnitieve nekslag in de dubbele confrontatie in de Europa League: 3-1.

Met een nieuw verdedigingsduo begon Ajax al net zo dramatisch in Salzburg als vorige week in de Amsterdam ArenA. Stefan Denswil blunderde twee keer, maar Red Bull profiteerde niet. Binnen het kwartier raakte Kevin Kampl met een lob al de lat. De Brazailiaan Alan schoot vanuit kansrijke positie naast.

In tegenstelling tot een week geleden kreeg Ajax in Oostenrijk in de eerste helft wel twee mogelijkheden om te scoren. De Hongaarse doelman Peter Gulácsi redde fenomenaal op een inzet van spits Kolbeinn Sigthorsson en Lesly de Sa stuitte op de diezelfde doelman.

Kansloos na rust

Het bleek slechts een korte opleving in een verder kansloze eerste helft voor Ajax. Jonathan Soriano, de man van de wondergoal in Amsterdam, knalde op de paal. Na de rust ging het alsnog mis. Mike van der Hoorn werkte de bal tien minuten na rust in eigen doel.