De Boer: Ik win liever de Europa League

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax werd de laatste drie seizoenen kampioen van de Eredivisie. Frank de Boer zou het daarom mooier vinden als zijn ploeg dit jaar de Europa League weet te winnen.

Dat zegt de coach van de Amsterdammers in De Telegraaf. “Als ik écht moeten kiezen, win ik liever de Europa League dan dat ik kampioen word”, zegt De Boer. “Ik zou dat gezien het niveau van de clubs die nog in dat toernooi zitten een fantastische prestatie vinden.”

“Maar dan heb ik wel in mijn achterhoofd om toch tweede te worden in de competitie en via de achterdeur de Champions League te bereiken”, aldus De Boer, die niet wegloopt voor de favorietenrol tegen Red Bull Salzburg. “Wanneer je uit de Champions League komt en FC Barcelona hebt verslagen, ben je favoriet.”

“Maar ik heb mijn jongens gewaarschuwd. Ik schat Salzburg veel hoger in dan Steaua Boekarest, dat ons vorig jaar uitschakelde. Hun sterren zijn de vier voorhoedespelers: Sadio Mané, Jonathan Soriano, Alan en Kevin Kampl. In de eerste twee fases mogen wij geen balverlies lijden.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/02/de-boer-ik-win-liever-de-europa-league/