Ajax boekt netto winst van 23,9 miljoen euro

Bron: www.vi.nl

Ajax heeft over het eerste halfjaar van het boekjaar 2013/14 een netto winst van 23,9 miljoen euro geboekt. Gerekend over 1 juli tot en met 31 december was het operationeel resultaat 17,1 miljoen euro.

Vorig boekjaar werd in het eerste halfjaar een winst gerealiseerd van 27,0 miljoen euro. Het boekjaar daarvoor schreef Ajax over het eerste halfjaar eveneens zwarte cijfers, maar een stuk minder: 11,8 miljoen euro.

De winst laat zich deels verklaren door het saldo aan vergoedingssommen dat 14,3 miljoen euro beslaat. Ajax kreeg met de transfers van Christian Eriksen (naar Tottenham Hotspur), Toby Alderweireld (naar Atlético Madrid) en Derk Boerrigter (naar Celtic) 18,8 miljoen euro binnen. Daartegenover staat mede door het binnenhalen van Mike van der Hoorn (van FC Utrecht) en Lerin Duarte (Heracles Almelo) een kostenpost van 4,5 miljoen euro.

De netto omzet van de Amsterdammers is met twee ton gestegen naar 65,8 miljoen euro, terwijl de bedrijfslasten met 2,1 miljoen euro zijn gestegen tot 48,7 miljoen euro.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/ajax-boekt-netto-winst-van-239-miljoen-euro.htm