De Boer: Kans op vertrek Sana groot

Bron: www.ajaxupdate.nl

Frank de Boer kondigde het twee weken geleden al aan: Ajax roert zich niet meer op de transfermarkt. Dat bevestigde hij vrijdag nog maar eens op het perspraatje van de Amsterdamse club.

“Ik ga geen spelers meer kopen”, aldus De Boer. De kans is echter groot dat er in navolging van Danny Hoesen nog één of twee spelers vertrekken. Tobias Sana is bijna zeker één van hen. Voor hem heeft zich een club gemeld. “Zeker”, bevestigde De Boer. “Maar ik heb daar nog geen groen licht over gekregen.”

Hoesen bevestigde donderdag al dat hij op huurbasis naar PAOK Saloniki vertrekt. De Boer keek raar op van het verhaal dat de Grieken een optie tot koop zouden hebben bedongen. “Ik zag het in de krant staan, maar dat is helemaal niet waar.”

Omdat Hoesen vanwege te veel optredens in het eerste elftal van Ajax niet meer voor Jong Ajax mag uitkomen besloot de club hem te verhuren. “Als die regel er niet was geweest hadden we hem niet laten gaan. Nu zagen we het aankomen. Als iedereen fit is, is zijn positie ook druk bezet. Dan moet je kijken wat het beste voor hem en het team is.” Voorts is de kans groot dat Ajax jeugdspeler Vincent Vermeij verhuurt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/01/de-boer-kans-op-vertrek-sana-groot/