Cillessen: Ik ben niet ineens beter dan Vermeer

Bron: www.ajaxupdate.nl

Jasper Cillessen blijkt dit seizoen een lastig te kloppen doelman. Sinds hij tussen de palen bij Ajax staat hield hij acht keer de nul in twaalf wedstrijden.

Tegen PSV (1-0) slaagde Cillessen er opnieuw in zijn doel schoon te houden. “Dat betekent dat we als groep lekker in ons vel zitten”, zegt Cillessen in De Telegraaf. Hij past ervoor te hoog van de toren te blazen. “Natuurlijk is het niet zo dat ik nu opeens een veel betere keeper ben dan Kenneth. Hij was de afgelopen kampioensseizoenen ook heel belangrijk en hield ook vaak zijn doel schoon.”

“Het heeft er ook mee te maken in welke flow je als groep zit. Toby Alderweireld en Christian Eriksen waren vertrokken en dat had aan het begin van het seizoen zijn weerslag op het elftal”, vervolgt de doelman. “Nu zijn we een veel beter geoliede machine en de resultaten zijn daar naar. Na PSV uit en ook nog FC Volendam thuis voor de beker kwam de ommekeer, omdat iedereen wist dat het beter moest.”

“Mijn voordeel was dat we de eerste competitiewedstrijd – tegen Go Ahead Eagles – direct een ruime overwinning boekten en we geen doelpunten tegen kregen. Dat gaf vertrouwen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/01/cillessen-ik-ben-niet-ineens-beter-dan-vermeer/