De Boer: PSV verdiende misschien meer

Trainer Frank de Boer is content met de 1-0 overwinning van Ajax op PSV. Na afloop moest hij niettemin bekennen dat de Eindhovense ploeg misschien wel wat meer had verdiend.

“Misschien was een gelijkspel wel verdiend geweest”, oordeelde De Boer. “In de eerste helft hadden ze gezien de kansenverhouding misschien recht om op voorsprong te komen. Complimenten voor PSV.”

PSV kreeg in de eerste helft diverse goede mogelijkheden, maar verloor door een rake kopbal van Kolbeinn Sigthórsson. De Boer: “We hebben ook onze kansen wel gehad in de eerste helft. Dat kwam ook doordat het druk zetten van ons voor mijn gevoel maar tachtig procent was.”

In de tweede helft zette Ajax volgens De Boer beter druk, waarna het winnende doelpunt volgde. “Dat was een wereldgoal”, sprak de coach zijn bewondering uit voor de fraaie aanval die vooraf ging aan de kopbal van de IJslandse spits. Die treffer bezorgde Ajax uiteindelijk ook de winst. Daardoor staat PSV na negentien wedstrijden op veertien punten achterstand van zowel Ajax en Vitesse. “Ik denk dat het klaar is voor PSV”, oordeelde De Boer.