Sneijder & co ontdoen zich van twee Ajax-elftallen

Ajax heeft het eerste duel om de Antalya Cup verloren van Galatasaray, waar spelverdeler Wesley Sneijder als aanvoerder aan de aftrap stond. De Turkse topclub was met 2-1 te sterk voor de Amsterdammers.

Trainer Frank de Boer speelde de eerste en tweede helft met twee verschillende elftallen tegen Galatasary. In de eerste helft keek Ajax al snel tegen een achterstand aan. Slechte communicatie tussen Joël Veltman en doelman Jasper Cillessen was de oorzaak voor de vroege openingstreffer van Burak Yilmaz: 1-0.

Na het doelpuntvan Yilmaz kreeg Ajax via Viktor Fischer, De Jong en Davy Klaassen kansen op de gelijkmaker. Namens Galatasaray zorgde Sneijder, die voor het eerste tegen Ajax speelde, voor de rust voor gevaar met een gekruld schot naar de bovenhoek. Cillessen keerde de inzet fraai.