Klaassen maakt debuut bij winnend Jong Oranje

Davy Klaassen heeft na zijn rentree op het hoogste niveau ook zijn debuut voor Jong Oranje gemaakt. De middenvelder van Ajax speelde in de gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Jong Georgië tien minuten mee. Naast Klaassen speelden Mike van der Hoorn (hele wedstrijd) en Stefano Denswil (75 minuten) mee. Denswil werd naar de kant gehaald omdat hij eerder een gele kaart pakte. Mickey van der Hart en Lesly de Sa kwamen niet in actie.

Jong Oranje deelde een aardige mokerslag uit aan Jong Georgië. De beloften van Nederland wonnen met maar liefst 6-0. Oranje stond al met 3-0 voor toen Georgië een rode kaart kreeg. Daarna werd de score dus verdubbeld. Het mag een Twentse overwinning genoemd worden, want Luc Castaignos (drie doelpunten) en Quincy Promes (twee doelpunten) namen bijna de gehele productie voor hun rekening. Jean-Paul Boëtius scoorde na vijftien minuten de openingstreffer. Volgende maand wacht nog een wedstrijd tegen Jong Slowakije.

Scoreverloop: 14. Jean-Paul Boëtius (0-1)45. Luc Castaignos (0-2)48. Luc Castaignos (0-3)67. Quincy Promes (0-4)71. Quincy Promes (0-5)78. Luc Castaignos (0-6)