Jong Ajax niet langs FC Emmen

Samenvatting:Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat FC Emmen de Amsterdamse ploeg vroeg vast probeerde te zetten. Jong Ajax kwam er daardoor moeizaam doorheen. In de eerste helft kwam het thuisspelende team dan ook niet verder dan een paar afstandsschoten (Fabian Sporkslede, Dejan Meleg en Joeri de Kamps) en een handje vol halve kansen.Met name de vaak opkomende Ruben Ligeon deed goed zijn best om spits Sam Hendriks te bereiken, maar laatstgenoemde had het lastig en wist niet voor echt groot gevaar te zorgen. Emmen wist aan de andere kant van het veld ook geen gevaar te stichten, mede door goed defensief werk van Kenny Tete en Mike van der Hoorn. Daardoor ging men na een levenloze eerste helft met 0-0 rusten.In de rust wisselde Groenendijk De Kamps voor Stanislav Lobotka, maar veel meer voetbal bracht dat niet in de ploeg. Emmen kwam zelfs in de 48ste minuut op voorsprong, toen Alexander Bannink een voorzet van Quenten Martinus binnen mocht knallen. Kort daarna wist uitblinker De Sa hoogstpersoonlijk voor een gelijke stand te zorgen.