AZ tegenstander Ajax om Johan Cruijff Schaal

Bron: ajax1.nl

AZ Alkmaar zal de opponent van Ajax zijn om de Johan Cruijff Schaal. Het traditionele duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar wordt onder de huidige naam sinds 1996 gespeeld. De afgelopen drie keren wisten de Amsterdammers de supercup niet te winnen. Tweemaal was FC Twente (1-0 en 2-1) en eenmaal was PSV (4-2) te sterk. Ajax wist in totaal zeven keer de schaal te winnen.

AZ won donderdagavond met 2-1 van PSV in de bekerfinale door doelpunten van Adam Maher en Jozy Altidore. Jürgen Locadia scoorde voor de Eindhovenaren. In de halve finale van de beker waren de Alkmaarders met 3-0 te sterk voor Ajax. Ook het jaar daarvoor knikkerden de Noord-Hollanders de hoofdstedelingen uit de beker. Het is de vierde maal dat AZ de nationale beker weet te winnen.

Frank de Boer heeft als trainer een vrij matige staat van dienst in de Johan Cruijff Schaal. In de laatste twee wedstrijden was hij eindverantwoordelijke, deze werden dus beiden verloren. Als speler mocht hij vijfmaal de supercup spelen. Tussen 1993 en 1995 wist hij deze drie keer onafgebroken te winnen. Alle ontmoetingen waren toen tegen aartsrivaal Feyenoord.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/az-tegenstander-ajax-om-johan-cruijff-schaal/