Babel komende weken niet inzetbaar

Bron: ajax1.nl

Ajax-trainer Frank de Boer zal de komende weken geen beroep kunnen doen op Ryan Babel. De aanvaller van de Amsterdamse club is voorlopig niet inzetbaar na een lichte ingreep aan zijn knie. Babel werd donderdagmiddag in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam verholpen aan knieproblemen waar hij al enige tijd mee kampte. Bij de ingreep werd klein stukje verkalkte meniscus succesvol verwijderd.

De 42-voudig Nederlands international kampte voor de winterstop ook al met een blessure. Destijds was hij niet inzetbaar vanwege een schouderblessure. Tijdens het trainingskamp in Brazilië maakte hij zijn rentree in het oefenduel tegen Vasco da Gama. Na de winterstop maakte hij speelminuten in De Klassieker tegen Feyenoord. Tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd kwam hij in de tweede helft als invaller in het veld.

Sinds afgelopen zomer is Babel terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. De Amsterdamse aanvaller verliet Ajax in 2007 voor Liverpool en kwam later uit voor TSG 1899 Hoffenheim, maar bij de Duitse club kocht hij afgelopen zomer zijn contract af voor een vernieuwde samenwerking met Ajax. Het contract van de aanvaller loopt tot aankomende zomer.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/babel-komende-weken-niet-inzetbaar/