Ajax tegen Steaua Boekarest in Europa League

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax speelt in de zestiende finales van de Europa League tegen het Roemeense Steaua Boekarest. De Amsterdammers, die Steaua nooit eerder troffen, spelen op 14 februari eerst thuis. Chelsea is mogelijk de tegenstander in de volgende ronde.

Dat heeft de loting in Nyon donderdagmiddag uitgewezen. De Amsterdammers ontlopen onder meer Champions League-winnaar Chelsea. Steaua Boekarest is de koploper van de Roemeense competitie. De club gaat riant aan de leiding met een voorsprong van tien punten op Astra Giurgiu.

Ajax weet dat de finale van de Europa League dit seizoen in de Amsterdam Arena wordt gespeeld. Dat geeft geen garanties, weet Steaua Boekarest maar al te goed. Vorig seizoen ontbrak de ploeg toen de finale in het gloednieuwe nationale stadion in Boekarest werd gespeeld. Daar speelt Steaua zijn belangrijkste wedstrijden, waarschijnlijk ook die tegen Ajax. Een andere optie is het Stadionul Steaua, het vaste onderkomen van de club.

In de groepsfase won Steaua de groep voor het Duitse VfB Stuttgart. Molde en FC Kopenhagen werden uitgeschakeld. Ajax stroomt in vanuit de Champions League.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2012/12/ajax-tegen-steaua-boekarest-in-de-europa-league/