De Boer: “Ik was verschrikkelijk boos in de rust”

Bron: ajax1.nl

Ajax-trainer Frank de Boer was woest in de rust. De eerste helft in de wedstrijd tegen Real Madrid was ontzettend matig. “Ik was verschrikkelijk boos in de rust. Ik vind dat je in dit soort wedstrijden boven je normale niveau moet uitstijgen.” De Boer was in de eerste helft alleen te spreken over Danny Hoesen en Kenneth Vermeer. De overige spelers stelden zeer teleur. “Geluk dat je ‘maar’ met 2-0 achterstaat met rust,” aldus de Amsterdamse oefenmeester.

In de rust zal De Boer ongetwijfeld een donderspeech hebben gegeven.  Hij hamerde er op dat Ajax meer lef moest tonen. “In de tweede helft hebben we dat gedaan. Er was meer dreiging en gelukkig maakten we nog een eretreffer. Er had misschien nog een goaltje bij gekund.” Over de tweede helft is De Boer dus iets meer te spreken. “In dit soort wedstrijden verwacht je dat je minimaal je eigen niveau haalt”, zegt de Ajax-trainer.

Derde worden in een poule met Borussia Dortmund, Real Madrid en Manchester City is een knappe prestatie. “Je mag best trots zijn dat je derde bent geworden in deze poule. Niemand had dat verwacht. Dat is zeker een compliment waard.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-ik-was-verschrikkelijk-boos-in-de-rust/