Cruijff: Ajax woensdag niet kansloos

Bron: www.ajaxupdate.nl

In Amsterdam wordt er met veel vertrouwen vooruit gekeken naar de Champions League-ontmoeting met Borussia Dortmund. Johan Cruijff acht Ajax niet kansloos.

“Dit seizoen heeft tot nu toe duidelijk gemaakt, dat zodra Borussia Dortmund en Manchester City het tempo opvoeren Ajax aardig kan volgen”, zegt Cruijff in De Telegraaf. “Maar als de ploeg zelf het tempo moet dicteren, zoals in de Eredivisie, dan ontstaan er problemen. In dat opzicht kan er nog veel vooruitgang worden geboekt.”

“Dus meegaan kan je; dicteren is een ander verhaal. Daarom is een elftal hoger spelen in de meeste gevallen bedoeld om terug in je eigen team iets extra’s te brengen. Dus eerst mag je mee voetballen, daarna ben je verplicht om het verschil te maken.” Cruijff juicht de tactiek die wordt gehanteerd, toe.

“Het zijn de eerste stappen om het mentale aspect binnen de club op te schroeven. Onder het mom: meedoen met het eerste is leuk, daarna volgt in het tweede het echte examen.Want voetballen doe je met je hoofd en daar gebruik je je benen bij.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2012/11/cruijff-ajax-woensdag-niet-kansloos/