Alderweireld blijft geloven in Ajax

Bron: ajax1.nl

Met een defensie die in de laatste vijf minuten van de thuiswedstrijd tegen NAC Breda een voorsprong van 2-0 verspeelde, wil Ajax dinsdagavond bij Olympique Lyon een plaats in de achtste finale van de Champions League veiligstellen. „Als je het zo bekijkt, klinkt het misschien raar”, beseft verdediger Toby Alderweireld. „Maar ik meen het echt als ik zeg dat het ons kan lukken.”

„Wedstrijden in de Champions League laten zich niet met competitieduels vergelijken”, trapte Alderweireld een open deur in. „Het kan zo maar zijn dat het in Lyon lukt. Hoe dat kan? Ik weet het niet. Maar we zijn in de Champions League in drie van de vier duels zonder tegentreffers gebleven. Dat is toch raar als je naar onze competitiewedstrijden kijkt.”

Ajax incasseerde in 13 competitieduels al 22 doelpunten. „Dat is natuurlijk veel te veel”, beseft Alderweireld. „Ik vond ons tegen NAC 80 minuten heel aardig voetballen. We hadden misschien iets vaker moeten scoren, maar we gaven weinig kansen weg. En toch weet NAC in de laatste 5 minuten twee keer te scoren.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alderweireld-blijft-geloven-ajax/