Johan & Marco

Bron: ajax1.nl

De rvc van Ajax is nog altijd van plan om Van Basten en Dennis Heijn tot technisch en zakelijk directeur van Ajax te benoemen. Op 16 oktober werd nog bekend dat de voormalige topscorer was afgehaakt omdat hij niet tussen twee vuren (Cruijff en de overige rvc-leden) gemangeld wilde worden.

De rvc manipuleerde een deel van de media door het accent van deze breuk op een adviescommissie te leggen, waarmee Van Basten zou moeten samenwerken. Zo werd de aandacht afgeleid van het werkelijke probleem.

De feiten op een rij. Op advies van Cruijff worden in september de onderhandelingen gestart met Van Basten. Terwijl de rvc eerder met Cruijffs eerste kandidaat Tscheu La Ling uitblonk in het traineren van het proces, willen de commissarissen ditmaal snel zaken doen.

Als de rvc al na een paar dagen het contract wil rondmaken, grijpt Cruijff in en eist dat er eerst een gesprek komt tussen Van Basten en de huidige technische leiders Frank de Boer, Wim Jonk en Dennis Bergkamp. Tijdens dat onderhoud, waar ook Cruijff bij aanwezig is, meldt Van Basten dat hij een ’goede vriend’ als zakelijk directeur naar voren wil schuiven.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/johan-marco/