‘Deze week presentatie aanwinst Mats Rits’

Bron: ajax1.nl

Voetbal International meldt in haar nieuwste editie dat Mats Rits deze week gepresenteerd wordt bij Ajax. Het jonge talent, dat overkomt van Germinal Beerschot Antwerpen, tekent een tweejarig contract in Amsterdam. Eerder werd al bekend dat hij Ajax koos boven clubs als FC Utrecht en Anderlecht. De ‘Belgische schare’ bij Ajax, met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, zouden hem over de streep hebben getrokken.

Twee jaar geleden wilde Ajax de middenvelder al naar Amsterdam halen, maar Rits besloot zijn contract te verlengen in Antwerpen. Achteraf zegt hij zelf de verkeerde keuze te hebben gemaakt. Zijn huidige contract loopt deze zomer af, waardoor hij transfervrij naar de landskampioen komt.

“Mats komt in de eerste instatie tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij het eerste elftal. Daarna gaat hij óf naar Jong Ajax óf blijft hij bij de A-selectie, als hij het heel goed doet.” aldus Danny Blind. Rits is momenteel zeventien jaar en debuteerde twee jaar geleden in het profvoetbal tegen het Belgische KVC Westerlo.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/deze-week-presentatie-aanwinst-mats-rits/