De Boer: "Ajax heeft geen hoofdscout nodig" (Incl. interview Van den Boog)

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Hoofdscout Hans van der Zee heeft hoe dan ook geen toekomst bij Ajax, vertelt Frank de Boer zaterdag in De Telegraaf. De Amsterdammers gaan verder zonder hoofdscout, onafhankelijk van de uitkomst van de arbitragezaak.

"Je hebt ook geen hoofdscout nodig als de structuur goed is. Maar het besluit dat de functie vervalt, is al genomen", zegt De Boer, die zich daar wel in kan vinden. "Ik sta volledig achter de directie. Of Van der Zee een goede scout is? Dat zou ik niet weten. Ik heb maar een week met hem gewerkt."

Bij de arbitragezaak tegen Van der Zee werd door advocaat Ferdinand Grapperhaus hetzelfde verteld. Algemeen directeur Rik van den Boog draaide echter bij toen werd gezegd dat met een dergelijk besluit het technische platform van Johan Cruijff zou worden gepasseerd.

Volgens Van den Boog is er dan ook nog geen besluit genomen. "Het gaat er niet om of de functie hoofdscout komt te vervallen. We willen afscheid nemen van onze huidige hoofdscout. Dat wil niet zeggen dat wij al weten dat er geen hoofdscout meer komt. Dat is wat we moeten bespreken."

Interview

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113821/De_Boer___Ajax_heeft_geen_hoofdscout_nodig___Incl__interview_Van_den_Boog_.html